Veneiden pohjapesuri Helsinkiin keväällä 2021

Marina Networking Oy (MarNet) ja Ferra Oy (Ferra) ovat sopineet veneiden pohjapesurin toimittamisesta Helsinkiin.  Laite asennetaan Sirpalesaareen Suomalaisen Pursiseuran (SPS) satamaan.

Veneiden pohjapesuri on merkiltään Drive-in Boatwash™ BIGWASH-16 WIDE, joka soveltuu jopa 16 metriä pitkille moottoriveneille ja purjeveneille, joiden kölin syväys on max 2,4 metriä. Sitä tuo maahan MarNet, ja sen valmistaja on ruotsalainen RentUnder Ab.

Venepesurin avulla veneenomistajat voivat pitää veneensä pohjan puhtaina kasvustosta ilman myrkkymaaleja.  Vanhoja maaleja ei kuitenkaan tarvitse poistaa veneen pohjasta, vaan ne voivat olla siellä ja kulua hiljalleen harjausten myötä.  Pesurin alla on säiliö, joka kerää talteen kaiken veneestä irronneen tavaran.   Sieltä se voidaan letkua pitkin imeä maihin ja viedä edelleen jätekäsittelyyn.   Itämeren oloissa riittää, kun veneen pesee kolme kertaa kaudessa.  

Ruotsissa on laskettu, että yksi seura voi pesurin avulla pienentää Itämeren raskasmetallikuormaa 600kg veneilykaudessa. 

  • Olemme pitkään etsineet venepesurille sijoituspaikkaa Helsingistä.  Nyt saamme ensimmäisen tällaisen suuren köliveneillekin sopivan pesurin. Pääkaupunkiseudun venekanta mahdollistaa useiden pesurien kannattavan toiminnan alueella ja jatkamme neuvotteluja lisälaitteiden saamiseksi kaudelle 2022, toteaa MarNetin toimitusjohtaja Erkki Kaurinkoski.

Ferra on veneilypalveluihin erikoistunut yritys, joka hoitaa SPS:n (Suomalainen Pursiseura) satama-aluetta sekä sen ja mantereen välistä lauttaliikennettä. 

  • Veneilijät ovat pitkään toivoneet venepesuria Helsinkiin.  Olemme iloisia voidessamme nyt lisätä tämän palvelun valikoimaamme, sanoo Ferran toimitusjohtaja Lauri Snellman. 

Vuonna 1913 perustettu Suomalainen Pursiseura oli Helsingin ensimmäinen suomenkielinen pursiseura. Seuran satama sijaitsee Sirpalesaaressa, Merisataman edustalla Kaivopuiston läheisyydessä. 

  • Seuramme on parin vuoden siirtymäajalla kieltänyt telakallamme telakoitavia veneitä käyttämästä pehmeitä myrkkymaaleja. Näin ovat muutamat muutkin seurat tehneet ja monet muut seuraavat perässä. Olemme tyytyväisiä, että saamme satamaamme pesurin, jota pääsevät käyttämään myös muut kuin seuramme omat veneet. Pesuri tulee nyt keväällä uusittavaan aallonmurtajasatamaan, jonne pääsee niin syviä veneitä, jotka eivät mahdu sisälle Merisatamaan, kertoo SPS:n kommodori Kai Kuusi.

Pesuri tulee Suomeen kesäkuussa ja asennetaan sitten heti käyttöön.   Mikäli olet kiinnostunut tulemaan paikalle pesurin avajaisiin, niin laita viestiä erkki.kaurinkoski@marnet.fi

Lisätietoa antavat:

Marina Networking Oy
Erkki Kaurinkoski
puh. 0400 939 484
erkki.kaurinkoski(a)marnet.fi

Ferra Oy
Lauri Snellman
puh. 050 340 1512
lauri.snellman(a)ferra.fi

Suomalainen Pursiseura
Kai Kuusi
puh. 050 341 3966
kai.kuusi(a)kaikuusi.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Please reload

Odota...