Liikuteltavat pesurit

MINIWASH – liikuteltava venepesuri

MiniWash liikuteltava venepesuri koostuu venetrailerista ja sen peräosassa olevista kahdesta harjasta. Hydrauliikka on piilotettu kahteen ruostumattomaan ja lukittavaan laatikkoon, jotka sijaitsevat trailerin etuosassa. Traileriin on kytketty vinssi, jota käytetään veneen hinaamiseen trailerille. MiniWash kelpaa veneille joiden maksimimitat ovat pituus 8 metriä, leveys 3 metriä ja maksimipaino 2 800 kg.

Pesun toiminta

MiniWash toimii siten että käyttäjä aluksi ajoneuvon avulla pakittaa trailerin veneramppia pitkin puoliksi veteen. Tämän jälkeen veneilijä ajaa seuraavaksi veneen vasten traileria. Käyttäjä ottaa veneen vastaan ja kiinnittää vaijerin sen keulaan. Veneen moottori sammutetaan ja veneilijä joko nousee maihin tai istuu veneessä.

Seuraavaksi vinssi vetäää veneen pyörivien harjojen yli 1-3 kertaa sen mukaan kuinka likainen vene on. Tarvittaessa voidaan veneen peräpeili ja muut osat joihin harjat eivät pääse käsiksi pestä erillisellä painepesurilla. Lopuksi vene siirretään omalle paikalleen maissa tai vedessä.

Yleisen 8 metriä pitkän moottoriveneen pesu kestää kaikkiaan n. 20 min. Sähköä varten tarvitaan 16A 3-vaihe liityntä. MiniWash on runsaasti testattu ja toimii hyvin useimpiin pohjiin, joissa ei ole köliä.