Kiinteät pesurit

BIGWASH – kiinteät pesurit

BigWash pesurilla voit pestä useimmat moottori- ja purjeveneet. Laitteiston runkona on kaksi alumiinista aisaa. Tämä materiaali ei ruostu ja säilyy muutenkin hyvin. Aisat kelluvat veden päällä ja ne on kiinnitetty lyhyeltä sivulta maihin, missä sijaitsee myös ohjailukeskus sisältäen hydrauliikan ja elektroniikan. Näin laitteisto vaatii vain n. 7 metriä laituritilaa.

Pitkin alumiinipuomeja liikkuu pesuyksikkö, joka sisältää 8 kpl hydrauliikan ja elektroniikan ohjaamaa pesuharjaa. Ympäristöön tulevien päästöjen välttämiseksi on jokaisen BigWash laitteen alla erillinen keräilyallas. Allas muistuttaa ylösalaisin käännettyä telttaa ja siinä on avattavat ovet veneiden kulkua varten.

Pesun toiminta

Altaan oven avauduttua veneilijä ajaa sisään altaaseen. Tämän jälkeen ovi suljetaan hydraulisella nosturilla. Vene kiinnitetään rantaa vasten puomien keskelle. Veneilijä voi olla veneessä tai käydä maissa pesun aikana.

Seuraavaksi käynnistetään pesu ja harjat siirtyvät rungon luokse. Vastusta kohdatessaaan harjat painuvat alaspäin ja muotoutuvat veneen pohjan mukaan. Harjat kulkeutuvat aina veneen perään asti ja samalla vapauttavat veneen pohjan kasvillisuudesta. Nappia painamalla laitteisto tekee saman toiseen suuntaan ja palaa sen jälkeen alkuasentoon.

Näin vene tulee pestyksi kahteen kertaan eri suunnista. 10 metriä pitkälle veneelle pesu kestää n. 15 minuuttia.

Keräilyallas

Keräilyallas, joka on välttämätön maalijäämien sekä muiden pesun yhteydessä irtoavien haitallisten ainesosien talteen ottamiseksi, sisältyy toimitukseen. Allas on kuin ylösalaisin käännetty teltta jossa on vain veneitä varten avattava portti. Portti pysyy paikallaan kellukkeilla, jotka samalla pitävät sen suorassa. Portti voidaan myös varustaa sähköisellä avaus- ja sulkulaitteella.

Pesukelpoiset veneet

BigWash laitteilla voidaa pestä n. 95% kaikista satamissa olevista veneistä. Alla olevissa piirustuksissa on selostettu mitkä veneet voivat käyttää pesua.

 

MAX MITAT PESTÄVILLE MOOTTORIVENEILLE:

MAX MITAT PESTÄVILLE PURJEVENEILLE: